Valborg Haagaard og Aage Hansen – Båstrup

Hvor længe har I boet i Hylke?
Aage har boet i byen hele sit liv, dvs i snart 70 år. Er barnefødt i Brørup.
Valborg flyttede til Brørup i 1975, og har siden 1982 boet i hus i Båstrup.

Hvorfor valgte I Hylke?
Ja, Aage har ikke valgt at bo i Hylke, men har på den anden side ikke valgt det fra. Han har fundet gode, livsvarige venner her, deltaget i sport, foreningsarbejde osv. Han kender jo så også alle, som har boet i byen i mange år. Vi kender ikke alle tilflyttere, men ved vi ofte, “hvis hus de bor i”.

Jeg kommer fra Thy. Flyttede hertil i 1975. Fik hurtigt gode kontakter, da en nabo tog mig med til Festuge i byen. Da børnene kom til, fik jeg kontakter gennem dem, og I Brørup var vi en flok mødre, som gik hjemme eller arbejdede om aftenen. Vi havde hyppig kontakt, og jeg regner stadig flere af disse kvinder med i min nærmeste venskabskreds. Vi har deltaget i mange af de sociale tiltag, der er i byen, har været med i Idrætsforeningen og Fællesgryden, møder gerne op, når der skal laves fælles ting, har deltaget i arbejdet omkring Multihuset, er nu med i Hylkes Aktive Livsnydere og er frivillig i købmandsbutikken. Hylke er en aktiv landsby, men man må også selv opsøge og deltage i livet her.

Hvad gør Hylke til et godt sted at bo?
Der er megen aktivitet i landsbyen. Får en eller anden en ide, kan man ofte skaffe sig opbakning til det. I Hylke er man ikke bange for at tage fat, så byen har fået bl.a. tennisbane, multihus i den gamle skole, et flot og nyrenoveret forsamlingshus, “Fællesgryden” og ikke mindst en moderne købmandsbutik.

Det kræver en aktiv indsats fra beboerne i Hylke at fastholde og udvikle ovenstående, så er man interesseret i at deltage, er der masser af chancer for at være med til at præge sit lille, lokale samfund.

Hvordan bruger du landsbyen?
Vi møder begge op til rigtig mange af arrangementerne. Har begge været aktive i forskellige sammenhænge. Vores mening er, at vil man have noget, må man også gøre noget.

Hvad er Hylkes styrke?
I Hylke har man en indstilling, som gør, at man ikke finder sig i et nej – man kæmper for den udvikling, man ønsker. Denne ånd er på mystisk vis blevet overført fra generation til generation, hvilket fortsat skaber fantastisk udvikling i byen.

Hvad er vigtigt for jer i Hylke?
Det er vigtigt for os, at Hylke forsat er et sted, der lever, og hvor man kan få de basale behov dækket, behov som indkøb, postordninger, sociale samvær, sportsaktiviteter, kulturelle tiltag.

Båstrupvej 19, 8660 Skanderborg
valborghaagaard@gmail.com
Valborg: 20420455