Tilbagevendende begivenheder

Hylke er en meget aktiv by, og der er masser af muligheder for at dyrke idræt eller andre aktiviteter. Nedenstående er blot et udpluk af de aktiviteter, der foregår i Hylke.

I juni er Hylke i højt humør. Her er der nemlig festuge. Ugen var oprindeligt en idrætsfest, men den har udviklet sig til en omfattende fest for hele byen hvor store, små, unge og gamle deltager. Ugen byder blandt andet på følgende aktiviteter: Åbning med kaffe og morgensang, tombola, fodboldskole, hoppeborg, børneaktiviteter, tennisaktiviteter, stavgang Skanderborg Sø rundt, Hylke sommerløb (400 m til 11 km), børne- og voksen-sponsorcykelløb, Old Boys fodboldturnering og fest med fællesspisning og band.

Landsbyrådet afholder grundlovsdagsarrangement. Det er dog ikke et traditionelt grundlovsmøde. Det er en dag, hvor Landsbyrådet laver et hyggeligt arrangement, og dagens aktiviteter kan variere. Det kan være eksempelvis være en gåtur, børnedyrskue eller en rundboldturnering.

En gang årligt er der veteranstævne og markedsdag i Hylke. Her mødes en stribe entusiaster fra hele Østjylland med deres veteranbiler og motorcykler. Der er præmie til de flotteste og en parade-tur rundt om søen og til Ejer Bavnehøj. Samtidig er der marked og børneloppemarked, hvor købmanden har gode tilbud og selvfølgelig pølser og fadøl.

Ligeledes en gang årligt afholder borgerforeningen loppemarked i byen. Her samles der lopper ind i hele byen. Det er en festlig dag, hvor der er mulighed for at gøre et godt køb eller få en god snak. Ofte kommer der mange gamle ting frem, som de ældre i byen kan fortælle historier om.

Hver sommer afholder skolen og børnehaven fælles sommerfest. Her er der sang og opvisning og fællesspisning. Som regel er der over 200 deltagere til festen. Om aftenen er der boder som skolens børn laver, hvor børnene kan lege talbod, flødebollekast og meget mere. Højdepunktet er forældrebestyrelsens opvisning, der som regel er en lettere moderniseret udgave af et gammel eventyr, som får latter-tårerne til at trille ned af kinderne på de voksne og børnene til at skraldgrine.

Sankt Hans i Hylke afholdes sammen med Brøruphus Efterskole. Her holdes tale, grilles og skolens kor underholder.

Hvert efterår når aftenerne bliver mørke holder børnehaven lygtefest. Her kommer Morten Vægter og besøger børnehaven med gaver fra sin kone. Der er lygtemarch, sang, leg og fælles aftensmad.

I vinterhalvåret afholdes der Fællesgryde i forsamlingshuset. Her møder ca. 100 af byens borgere (store som små) og spiser og snakker livligt. Gryden røres på skift af forskellige foreninger eller ”fraktioner” i byen og omegnen.

På byens bibliotek afholdes der også en del aktiviteter blandt andet Halloweenfest, kreativ dag, bogkonkurrence og sommerfest.

En gang om ugen er der banko i forsamlingshuset. Her snakkes livligt og kæmpes om præmierne.