Rebecca og Flemming Veilgaard Christensen – Ustrup

Hvor længe har I boet i byen?
Flemming er vokset op i Hylke og Båstrup. I 2009 købte han hus i Hylke, og kort efter mødte vi hinanden. I 2018 byggede vi et nyt stuehus på en landejendom, lige mellem Hylke og Ustrup. Vi har tre døtre fra hhv. 2011, 2014 og 2017, samt en dreng fra 2020.

Hvorfor valgte I Hylke?
Flemming valgte Hylke fordi familien og en del venner boede tæt på. Han kendte det som et godt sted at bo og vokse op. Rebecca kom jo så til senere, men hun er vokset op 5 km herfra. Hun er også vokset op på landet, hvor man kender hinanden, og deltager i det der foregår lokalt, så at bo i en landsby var ikke ukendt.

Da vi skulle bygge vores ejendom kunne vi ikke forestille os at bo et andet sted. Vores børn befinder sig særdeles godt her, de har mange gode venner i forskellige aldre, og vores ældste cykler selv til skole og legeaftaler. De lokale dagplejere, børnehaven og skolen er vi meget tilfredse med, og det er hyggeligt at børnene følges ad fra de er helt små.
Vi har selv fået mange gode venner herude, og det er så hyggeligt at man støder på hinanden til f.eks. fritidsaktiviteter, eller naboen kommer ned med startkabler til bilen, der har holdt med lys, og så ender man med at spise pizza sammen om aftenen (true story)…

Hvad gør Hylke til et godt sted at bo?
Hylke er en god størrelse landsby, synes vi. Vi kender hinanden, og hilser når vi mødes. Men der er også det, der skal være, når man er en børnefamilie, f.eks. børnehave, købmand og fritidsaktiviteter.
Naturen omkring Hylke er fantastisk, og her er mange gode gåture. Samtidigt kan man være på motorvejen i løbet af 5 minutter, så det er nemt at komme på arbejde.
Det bedste er dog, at vi kommer hinanden ved, og at man, hvis man vil, kan komme til at lære folk at kende. For vi vil rigtig gerne lære dig at kende.

Hvordan bruger du landsbyen?
Vi bruger landsbyen rigtig meget. En stor del kan vores børn tage æren for. De går henholdsvis i dagpleje, børnehave og skole, så vi færdes i byens hjerte hver dag. Vi handler meget ved Købmanden, da vi synes den er vigtig for landsbyens videre liv.
Både børnene og vi bruger fritidsaktiviteterne her i byen, f.eks gymnastikforeningen, fodbold og biblioteket. Vi kommer ofte, når der er arrangementer som fællesspisning, loppemarked og festuge.
Derudover har vi i årenes løb været aktive i forskellige foreninger, bl.a. som gymnastiktrænere, Hylke fodbold og Hylke Købmandsforening.

Hvad er Hylkes styrker?
Vi står sammen, og selv om vi jo egentlig ikke er så mange mennesker, så kan vi få fantastiske ting til at ske. Som da vi fik vores nye skole og multihus i 2015, eller multibanen i 2017. Det starter med en en idé, og med hjælp fra fonde, en god kommune og en hulens masse frivillige, både unge og gamle, bliver det en realitet. Det synes vi er ret fantastisk for et lille landsbysamfund. Og du kan gøre en forskel.
Hvis man gerne vil lære nogen at kende, kan man komme til det. Så vi kan kun opfordre til, at man melder sig til noget, kommer til arrangementerne og “blander sig”. Inviter bare naboen på kaffe. Vi oplever at folk herude gerne vil lære folk at kende, og har man brug for hjælp med et eller andet, så vil folk gerne hjælpe.
Der bor bare rigtig mange søde mennesker herude.

Hvad er vigtigt for dig i Hylke?
I bund og grund det lokale sammenhold og nærvær.
Vores mødesteder: multihuset, forsamlingshuset og Købmanden, og alle de gode aktiviteter og arrangementer for børn og voksne.

Ustrupvej 14, 8660 Skanderborg
rebecca_vr@hotmail.com
Rebecca mobil: 27 26 93 57
Flemming mobil: 40 51 59 08