Lena og Jonas Juhl Askjær – Brørup

Hvor længe har I boet i byen?
Vi har boet i Brørup siden 2017. Vi giftede os den 1. juli, overtog huset den 2. juli og begyndte lidt renovering den 3. juli 2017.

Hvorfor valgte I Hylke?
Vores situation er en smule speciel. Efter knap 10 år i Aarhus, i en 60 kvm. lille lejlighed, var vi mere end klar til at flytte i hus – gerne til en ejendom lidt på landet. Vi ledte rigtig længe, men det var ikke nemt at finde et sted, der imødekom alle vores krav. Derfor meldte vi os til TV-programmet ”Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed” og blev valgt ud som nogle af de heldige, der ville få hjælp til at finde drømmehuset. I programmet blev vi præsenteret for tre huse, tre forskellige steder i Midtjylland. Vi havde aldrig hørt om Hylke/Brørup, men vi blev positivt overrasket. Med et 260 kvm. stort hus, plads til masser af gæster og en grund på knap 5 hektar, har vi fundet stedet, der stort set opfylder alle vores krav. Naturen herude er exceptionel flot, vi elsker især det kuperede terræn. Vi føler, vi får meget jord og ejendom for pengene. Det er desuden en kæmpe fordel, at vi kan nå motorvejen indenfor 5 minutter.

Hvad gør Hylke til et godt sted at bo?
Der er et sammenhold i Hylke, som er helt ud over det sædvanlige. Du kommer hurtigt til at kende hele byen, hvis du tager del i nogle af de mange arrangementer, byen afholder. Bedst af alt er beliggenheden – 10 minutters kørsel fra Skanderborg, og ikke mindst Smukfest, og ligeledes tæt på Horsens og Aarhus. Alligevel er du kommet ud på landet, hvor fuglene fløjter, bilosen er minimeret og der bare er en helt særlig ro.

Hvordan bruger du landsbyen?
Vi er begge aktive i idrætsforeningen. Jonas spiller floorball om vinteren og fodbold i forårssæsonen. Lena instruerer et hold, kaldet HIT, i Multihusets gymnastiksal og bruger desuden træningsrummet, når tiden er der. Vi har fået mange bekendtskaber, bl.a. gennem hyggeligt naboskab, diverse foreninger, og for Lenas vedkommende – byens mødregruppe. Den fungerer således, at man ”tapper ind”, når man får et barn og ud igen, når barnet starter i institution/dagpleje. Hvis du venter dig, kan du derfor med garanti være sikker på, at der står en mødregruppe klar til at byde dig velkommen.

Hvad er Hylkes styrker?
Fællesskabet og det frivillige engagement er helt karakteristisk. Det hører man naturligvis ofte om i landsbysamfund, men i Hylke er det helt særligt. Der er en fælles interesse for at holde byen i gang, vedligeholde alle fællesområder og generelt skabe et trygt og godt sted for ældre som unge. Det er fantastisk, at man kan bo i så naturskønne omgivelser, og med så mange gode mennesker omkring sig, men samtidig hurtigt kan komme på arbejde i Aarhus.

Hvad er vigtigt for dig i Hylke?
Det er vigtigt for os at kunne komme hjem, fra en stressende arbejdsdag i det pulserende byliv, til en afslappende atmosfære i et naturskønt område, hvor man virkelig kan trække vejret ”helt ned i maven”. Det er naturligvis vigtigt for os med godt sammenhold i byen og ikke mindst et fortsat aktivt foreningsliv.

 

Brørupvej 34, 8660 Skanderborg
lena_juhl@yahoo.dk
Lena: 61388272
Jonas: 30911370