Update vedr. købmandsbutikken

Efter endnu et fantastisk veterantræf i Hylke, tak for det, vender vi tilbage til virkeligheden omkring bevarelse af butik i Hylke.
Den næste uge bliver nok den vigtigste uge i butikkens levetid, idet der afholdes ekstraordinær generalforsamling i Folkelånet på tirsdag og Borgermøde om butikkens fremtid som foreningsejet butik på torsdag.
Status på arbejdsgruppens arbejde må være:
Der er pt. givet tilkendegivelser fra 40 husstande om køb af 72 anparter i en ny butik i Hylke. Aldersgrupperingen for de 40 husstande fordeler dig således: 7 mellem 20-40, 14 mellem 40-60 og 19 er 60+.
Der er sidste frist for tilkendegivelser søndag den 27. august.
Arbejdsgruppen har siden borgermødet den 18. maj arbejdet hårdt for at finde løsninger, og vi har bedt borgerne støtte op om butikken og gruppen ved bl.a. at skabe omsætning, komme med input og brugbar viden, hvis vi skulle have en chance..

Vi kan desværre konstatere at omsætningen i butikken i juni faldt med 9 %, juli faldt med 12 % og første halvdel af august er faldet med 6% i forhold til sidste års omsætning. Det er ikke en holdbar tendens, hvis vi skal arbejde videre med at bevare indkøbsmuligheden i Hylke.
Derfor er vores konklusion lige nu:
På borgermødet på torsdag skal vi bl. a. have klar besked:
Vil borgerne i Hylke:
-have en butik?
-forpligte sig til at handle der?
-vil nogen lægge et stykke frivillgt arbejde i butikken?
-i en bestyrelse?
-komme med input til fremtidens sortiment?
-være med til at skaffe økonomi til køb af butikken?
Til slut: Det er stadig muligt at drive en god og rigtig spændende butik i Hylke med det omsætningspotentiale, der er. Der står folk klar med gode ideer, Det kræver bare en fælles indsats med hjælp fra alle aldersgrupper, og vi må sige, at det kommer ikke af sig selv, og arbejdsgruppen klarer det ikke alene.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *