Peter og Pernille Westphal Riis

Hvor længe har I boet i byen?
Vi har boet i Hylke siden februar 2019, hvor vi flyttede tilbage til Jylland efter godt 5 år i København. Vores søn var på det tidspunkt 3 år, og vores datter var nyfødt (lidt hektisk).

Hvorfor valgte I Hylke?
Vi ønskede at finde et sted med luft omkring og tættere på naturen, men vi ville også gerne have nærheden og fællesskabet – ikke mindst for vores børns skyld. Derudover ville vi gerne være i rimelig afstand fra Aarhus, hvor vi arbejder og tæt på det meste af vores familie, der bor 10-20 min. herfra. Hylke viste sig bare at være den perfekte kombination. Pernille er opvokset i Virring og kendte derfor allerede til Hylke og det stærke sammenhold herude. Det var derfor let at sige ja til huset allerede på 1. fremvisning. 

Hvad gør Hylke til et godt sted at bo?
Hylke kan noget helt særligt. Og sådan har det altid været. Vi er blevet taget virkelig godt og åbent imod fra dag ét. Vi fik med det samme invitationer til fodbold, sommerfest og andre arrangementer, og vi har på kort tid lært en masse søde mennesker at kende, som det er naturligt at falde i snak med, når man mødes tilfældigt eller til fest. Det er rart, trygt og sjovt, og vi kan ikke lade være med at bidrage til fællesskabet. Vi har en meget velfungerende landsbyordning med børnehave og indskoling, som vi og vores børn er så glade for. 

Hvordan bruger du landsbyen?
Med et barn i børnehaven er det meget naturligt, at vi deltager i de arrangementer der er – hvad enten det er cykelløb, sommerfest, veteranbiltræf, julemarked, halloween, lygtefest eller et af de andre arrangementer. Vi bruger gerne både biblioteket og fitnesscentret i Multihuset. Det er så sejt, at en lille by som Hylke har eget bibliotek og fitnesscenter. Vi har også begge deltaget i fodbold og arrangeret børnehavefodbold i sommerhalvåret samt benyttet os af tilbud fra Hylke Gymnastikforening. Derudover bruger vi generelt området omkring skolen til at lege og cykle med børnene, og vi glæder os derfor rigtig meget over etableringen af skaterpark og legeplads på sportspladsen. Og så elsker vi at bruge naturen rundt om landsbyen, hvad enten det er gåtur langs markerne, ekspeditioner i skoven eller fisketur ved Hylke Strand.

Hvad er Hylkes styrker?
Hylke har opnået vanvittige resultater allerede med at genåbne og senere bygge en ny folkeskole og et mulithus til byen, være grønt forbillede som europæisk varmepumpeby 2016, etablere multibane, renovere forsamlingshus og etablere skaterpark m.v. At det er lykkedes at skaffe midler til at realisere et helt nyt bytorv med skaterbane og legeplads mv. viser i sig selv den drivkraft, der er i Hylke. Derudover er der et fantastisk foreningsliv og sammenhold. 

Hvad er vigtigt for dig i Hylke?
Det er vigtigt at have vores naturlige mødesteder, og at vores børn har deres kammerater og skole/børnehave tæt på. Der er altid en god, venlig og hjælpsom stemning i byen og det er vigtigt for os, at der er folk, der bidrager til den gode stemning, aktivitet og udvikling i byen. Her er både nærhed og frihed.

Præstehaven 9, 8660 Skanderborg
p.svit@hotmail.com
Pernille: 30102287
Peter: 20165582